Ukas Favorittalbum - Murder Ballads

Takk for masse respons på forrige innlegg! De som kjenner meg vet godt at jeg har vanskelig for å bestemme meg for noe som helst, så tusen takk! Skjørtet er nå delt fra toppen, og jeg driver og funderer på hvordan løse glidelås-styr og sånn. Følg med! Så til dagens tekst:

Det er lenge siden jeg har hatt noen serie på bloggen, altså type "ukas...". Jeg tenkte jeg skulle prøve det igjen, denne gangen med musikk. Bra idé? Det er mye bra musikk der ute, men jeg har noen gode gamle favoritter som aldri kommer til å slippe taket. En av disse er australske Nick Cave and The Bad Seeds. De har gitt ut en rekke herlig mørksinnede album med Mr. Caves dype og stemningsfulle røst i forgrunnen. Mitt absolutte yndlingsalbum er nok hans noe morbide "Murder Ballads", som er en samling balader med tema... ja, mord. Virkelig underholdende hvis man faktisk hører på teksten! 

På Murder Ballads har han fått med seg to av verdens fremste kvinnelige artister, Kylie Minogue og PJ Harvey. Jeg linker like så godt til begge sangene, jeg. De er så bra!  

Duetten "Where the wild roses grow" med Kylie Minogue er en av min ungdoms store ballader, og den var til og med på en av Absolute Music-platene om jeg husker rett. (Produseres de forresten lenger?) Den handler om den unge og uskyldige Elisa Day, som blir forført av en mann som etter hvert viser seg å ha noe usunne holdninger: "All beauty must die". 

 

Duetten "Henry Lee" med PJ Harvey er herlig viseaktig. Her har tragedien andre motiver, da herremannen ikke kan gjengjelde frøkenens kjærlighet, "...for the girl I have in that merry green land I love far better than thee". Så hun dreper ham med kniv. Liker forresten videoen veldig godt. Begge to er på en måte seg selv, og får fram tiltrekningen mellom sangens hovedpersoner veldig godt. Uten pupper og nakenhet. Stas. 

Hvis jeg noen gang kommer meg på konsert med Nick Cave kan jeg dø lykkelig! (Eller hvis jeg kommer meg på RHCP-konsert. Sur for at de flytta konsertene sine i LA fra februar til august fortsatt. Jeg er ikke her i august.) Jaja, en gang blir det. En gang. Hva synes du om mordballadene? Er du like entusiastisk som meg? 

Stikkord:

2 kommentarer

kristinesside

09.feb.2012 kl.08:51

Sv: Hurra!! Så gøy at du også har sansen for det!! :)
SV: Tusen takk, mhm♥

Skriv en ny kommentar

Helene R

Helene R

28, Trondheim

En trøndersk husfrue i California. Jeg elsker femtitalls pinup-stil, sterke farger og selvsagt mannen, Karl Yngve! Jeg blogger om eventyr i Amerika, bryllup, fotografi, fjas og hverdagsliv. Bloggen kan til tider ha litt narsissistiske tendenser, men har ikke alle blogger egentlig det? Kos dere på siden min og legg gjerne igjen en kommentar eller to. Da blir jeg glad!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits