Om Morgenfugler Og Andre Fjærkre...

 



Det er vekkerklokka si, det! Det hadde vært deilig å ha denne klokka i dag morges, for å si det sånn. Da skulle jeg opp klokka halv seks for å sette meg i bilen og kjøre til Los Angeles på jobb. Jeg har fått meg en deltidsjobbto dager i uken i et advokatfirma som også fungerer som det norske konsulatet i LA. Jobben er ok, og kollegene kjempekoselige, men dessverre er det en time å kjøre hver vei, og det er uten rushtrafikk. Med rushtrafikk tar det to timer fra Irvine til LA, noe jeg fikk erfare på torsdag, da jeg startet hjemmefra halv sju for å være på jobb klokka åtte. I tillegg måtte jeg lete etter parkering, noe jeg ikke fant, og brukte ekstra tid på det. Jeg var på kontoret en time etter avtalt tid. I dag tok det heldigvis bare en time og 20 min, fordi jeg startet klokka ti på seks hjemmefra. Da hadde jeg parkert bilen ti på halv åtte. På veien hjem i dag startet jeg klokka halv fem og det tok meg to timer (i motsetning til på torsdag, da jeg brukte tre). 

Jeg trenger noen gode råd fra dere leserne! Jeg har avtalt tre ganger med "prøvejobbing" på den nye jobben, mest for å se om jeg faktisk takler reisinga fra Irvine til Los Angeles tur/retur daglig. I dag satt jeg altså nesten tre timer i bilen. Førstkommende torsdag er den siste av de tre. Lønna er $15 i timen (lønnsnivået i USA ligger en del under oss, minstelønna her ligger på ca $8-9). Jeg er absolutt ikke et A-menneske. Jeg er i utgangspunktet fysioterapeut, men har ikke funnet noen som kan gi meg lønn i en fysio-relatert jobb her borte (pga komplisert regelverk). Jeg jobber noe gratis (som assistent) hos en fysioterapiklinikk veldig nære meg, i tillegg til jobben i LA. 

Synes dere det er verdt det? Ville du ha droppa det hvis du var meg? 

4 kommentarer

Ingrid Riddervold

14.des.2011 kl.10:54

Hva skjedde med housewifetilværelsen? ;-)

Hvis lønna til KY er nok ville jeg brukt dette året på FRI eller relevant praksis, med eller uten lønn. Det opplegget i LA høres ut som et styr? Tror det ser bedre ut på CV'n med fysiojobbing? Eller ha is i magen og ta en jobb i nærområdet, feks en koselig cafe som åpner kl 11? Hehe ;-)

Line & Bjarte

14.des.2011 kl.15:26

Jeg bare signerer Ingrid på denne ;) Tror ikke det er noe i lengda altså, hadde det vært en liten time hver vei så kanskje.. Er liksom nesten Tr.heim-molde. Og husker du var rimelig lei av den strekningen :p

Men på en annen side, absolutt spennende erfaring :) hva blir oppgavene dine der isåfall da?

Helene R

14.des.2011 kl.19:46

Godt å høre! Det var det jeg tenkte selv, men måtte bare høre litt hva dere mente. Det er jo artig å ha "Det kongelige norske konsulat i Los Angeles" på CV'n, men det er nok ikke verdt det, altså. Takk, snupper!

Kristin

15.des.2011 kl.16:43

Enig med de over. Er det virkelig verdt all reisinga?

Skriv en ny kommentar

Helene R

Helene R

28, Trondheim

En trøndersk husfrue i California. Jeg elsker femtitalls pinup-stil, sterke farger og selvsagt mannen, Karl Yngve! Jeg blogger om eventyr i Amerika, bryllup, fotografi, fjas og hverdagsliv. Bloggen kan til tider ha litt narsissistiske tendenser, men har ikke alle blogger egentlig det? Kos dere på siden min og legg gjerne igjen en kommentar eller to. Da blir jeg glad!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits