Sightseeing and Ballet in Seattle

Etter en koselig thanksgiving og en fortreffelig frokost hos Betty og Einar, fortsatte ferden mot Sentrum i Seattle og Space Needle. Den er selve kjennetegnet i Seattle, og jeg begynner ubevisst å nynne på kjenningsmelofien til TV-serien Frasier når jeg ser den. Space Needle ble bygd tilverdensutstillingen i 1962 og er 182 m høy! 

 

 

Space Needle i froskeperspektiv.I toppen er det en restaurant som snurrer rundt, akkurat som i Tyholt-tårnet i Trondheim. Hmmm...lurer på hvem som var først? Eller nei. Det var nok Space Needle! Vi spiste lunsj oppe i tårnet mens vi koste oss med utsikten. 

 

 

En miniutgave av Space Needle i gavebutikken i første etasje. 

 

 

Lars ser utover Downtown Seattle.

 

 

Lars, Cindy and Erik i restauranten i Space Needle.

 

 

Downtown Seattle.

 

 

Havna, i alle fall litt av den. 

 

 

Ungene la fra seg lapper på vinduskarmen, slik at andre unger kunne finne dem og svare på dem etter hvert som restauranten snurret videre. Artig! 

 

 

Tre høye radiotårn! På kvelden var det ene lyst opp som et juletre! 

 

 

Neste stopp var  EMP museet, her sett fra Space Needle. Fugleperspektiv der, altså. EMP skal visstnok være formet som en gitar, men jeg må innrømme at jeg har litt vanskelig for å se den gitaren, altså. Ser du den? 

 

 

...og her er EMP sett fra bakken! Stilig bygg, altså! 

 

 

EMP var veldig kult. De har fokus på musikk og film. Blant annet hadde de en Battlestar Galactica-utstilling, noe som flat i smak hos oss, siden vi digger den serien! Ellers har de to store musikkutstillinger der, om Seattle's store sønner Nirvana og Jimi Hendrix. Ellers hadde de en Avatar-utstilling for tida, og en horrorfilm-avdeling som var ganske så artig! i tillegg hadde de en musikklab hvor ungene kunne prøve ulike instrumenter og diverse teknisk utstyr.  

 

 

Kul detalj på EMP café.

 

 

Fantastisk skulptur, altså! Tror dette må være pappas versjon av himmelen! 

 

 

Gitardetaljer! :)

 

 

Karl Yngve møtte en cylon! Det viste seg at de ikke egentlig er så slemme (men det visste vi vel fra før, gjorde vi ikke?). Hehe! 

 

 

Wow! Tricia Helfer har hatt på seg denne! Her henger altså den ikoniske "Caprica Six" - kjolen fra Battlestar Galactica! EMP hadde også tre av de små romskipene som ble brukt i serien, samt diverse miniatyrer av selveste Battlestar Galactica som visstnok også ble brukt i serien. I tillegg hadde de mange av kostymene fra serien, blant annet en av antrekkene til President Laura Roslin, spilt av Mary McDonnell. Jeg digger den dama, det er vel ingen hemmelighet! Hadde jeg vært lesbisk, så hadde jeg stalket henne, tror jeg. Vel vel, nok om det. Jeg har blogga om Battlestar Galactica før, og innlegget finner du her

 

 

På EMP var det et herlig stort rom med beroligende lys i blåtoner og et gigantisk lerret hvor de viste diverse musikkvideoer og filmklipp. Jeg likte meg godt der inne i den avslappede atmosfæren. 

 

 

Vi stakk også innom Avatar-utstillinga, og her ser dere dagboka til Dr. Grace Augustine's, spilt av Sigourney Weaver. Jeg skal se nøye etter neste gang jeg ser Avatar, for å se om jeg ser boka. Avatar så jeg forrestenpå kino i Dublin før jul for snart to år siden. Det var stas! 

 

 

Vi vandret videre i museet, og der var sannelig saksene til Edvart Saksehånd! En av mine absoulutte favorittfilmer, altså! Artig! 

 

 

Videre fant vi Guillermo Del Toro sin kreatvie idé-dagbok! Guillermo Del Tor står bak blant annet filmen Pans Labyrint, en annen av mine favorittfilmer! Den mannens fantasi har ingen grenser, heller ikke hva greoteskhet angår! Jeg sitter som regel med hendene foran øynene og gløtter mellom fingrene når jeg ser hans filmer.  Men det er så tøft laget! 

 

 

Etter at vi hadde vært på museet stakk vi innom et matsenter og spiste litt middag før turen gikk videre til Nøtteknekkeren. På matsenteret ble vi underholdt av denne trivelige kvartetten som sang julesanger (carols). Jeg digger kostymene deres! Kanskje vi skal ha sånne i kvartetten vår? Hva sier dere, Martin og Marèl? 

 

 

Her har vi funnet plassene våre i McCaw Hall og er klare for Nøtteknekkeren. Fantastisk sceneteppe, elelr hva? Illustrasjonene på sceneteppet og rekvisittene i selve stykket er  Maurice Sendaks verk. Han er en verdenskjent barnebokforfatter/illustratør som blant annet står bak boken Where The Wild Things Are.  Ok, de sa det ikke var lov til å fotografere, men jeg sneik inn et par knips likevel, kamuflert uten blitz. 

 

 

Påfuglens dans.

 

 

Blomsterdansen! Veldig vakkert! 

 

 

Erik og Cindys datter Berit var med i Balletten. Kjempekult! Siden det var premiere fikk hun blomster av foreldrene og en venninne etter showet. Nøtteknekkeren var en kjempefin måte å avslutte en veldig fin dag på! Tusen takk til Erik og CIndy som tok os med på balletten! 

 

Det kommer mer fra Seattle om litt! Følg med! 

 

Har du vært i Seattle? Hva likte du best ved byen? 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helene R

Helene R

28, Trondheim

En trøndersk husfrue i California. Jeg elsker femtitalls pinup-stil, sterke farger og selvsagt mannen, Karl Yngve! Jeg blogger om eventyr i Amerika, bryllup, fotografi, fjas og hverdagsliv. Bloggen kan til tider ha litt narsissistiske tendenser, men har ikke alle blogger egentlig det? Kos dere på siden min og legg gjerne igjen en kommentar eller to. Da blir jeg glad!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits