Thorgal - barnet fra stjernene

På facebook driver alle og bytter ut profilbildet sitt med bilder av barndomshelten sin. Grunnen til det kan visst diskuteres, har jeg skjønt. Uansett dukket denne unge fyren fram i hodet mitt, og jeg benytter herved anledningen til å mimre litt.  

Han heter Thorgal, og lever i vikingetidens Norden. Han vet ikke hvor han kommer fra, men blir oppfostret som høvdingen Gandalvs (ja, Gandalvs) adoptivsønn. Han er en drømmer, men kanskje har noen drømmer røtter i virkeligheten, samme hvor fjerne de er? Han blir satt på prøve allerede som ung gutt, som vi ser under. Bildet er fra forsiden på "Thorgal - Barnet fra stjernene", som er det første bindet i en serie på 33 av Rosinsksi og Van Hamme. Serien er opprinnelig belgisk, og oversatt til mange språk. Jeg stiftet først bekjentskap med Thorgal i onkel Narves Fantomet-blader på 90-tallet, og ble dermed pent nødt til å samle på serien.

Serien videre følger Thorgal fra gutt til voksen mann, og i møte med guder, nisser og monstre. Ikke minst får vi høre om forholdet til den vakre Aaricia og krigerkvinnen Kriss av Valnor. Sistnevnte prydet min søster Heidis russefrakk.

  

Hvem ville vel ikke hatt henne på russefrakken? Smack that!

6 kommentarer

Heidi Rendal

06.des.2010 kl.21:38

Æ syns bloggen e kjempefin, æ;)

Helene Harefrøken

06.des.2010 kl.22:02

Hehe, mercy comment fra søstra er alltid bra :) Tusen takk! :D

Lars Eivind

07.des.2010 kl.19:45

Ahh. Thorgal var en fantastisk serie :) Desverre er det litt vankselig å få tak i serien nå. Jeg var innom tegneserieavdelingen på biblioteket her i Oslo for noen år siden, men selv ikke de har en komplett samling av Thorgal..

Helene Harefrøken

07.des.2010 kl.23:40

Jeg har nesten komplett samling. Dvs så komplett man kan få den, tror jeg. Mangler kanskje 5 blader til sammen. Må vel gå rundt i bruktsjapper for å få tak i de siste. Jeg liker at du også liker den, Lars Eivind! :)

DARIUS

17.des.2010 kl.06:52

jeg elsker Thorgal, begynte å samle seieren på polsk i 90tallet. hilsen

Helene Harefrøken

04.jan.2011 kl.19:18

Oioi! Failure! Gandalv er selvsagt Aaricias far, ikke Thorgals adoptivfar. Han heter selvsagt Leiv Haraldsson. *rødm*

Skriv en ny kommentar

Helene Harefrøken

Helene Harefrøken

28, Trondheim

Jeg er en nyutdannet fysioterapeut fra Trondheim. Jeg er nygift med Karl Yngve, og sammen har vi katten Sinus, som for tiden er utplassert hos snille fosterforeldre på Møre. Vi har nettopp flyttet til USA, nærmere bestemt byen Irvine som ligger i Orange County like sør for Los Angeles. Vi skal bo her i nesten et år, og det blir nok en del blogging om våre opplevelser her. Legg gjerne igjen kommentarer på bloggen, det er så koselig!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits