Ukens syprosjekt: Nytt for til vinterkåpe

Jeg har en tweed-kåpe fra H&M som jeg er veldig glad i. Foret begynte å synge på siste verset ganske tidlig, så etter at det virkelig revnet tenkte jeg at det måtte skje noe her. Dette kunne vært et ypperlig påskudd til å kjøpe seg ny kåpe, men samtidig var det fristende å se om jeg kunne få til å fikse nytt for selv! 

 Sånn ser kåpa ut utenpå. 

Når foret ser ut som Hufsa fra Mummitrollet, er det på tide å gjøre noe! Nytt og sprekt lilla/blått for fra Stoff & Stil ble anskaffet. 


Måten jeg gjorde det på var å rekke opp alle sømmene i foret, og stryke dem. Besta var veldig nøye på dette. "Da får man så mye mer nøyaktig mål!"  Bitene la jeg oppå det nye stoffet, sånn at jeg kunne klippe rundt. Greit å ha det gamle foret som modell! Det nye foret ble etter hvert sydd sammen på symaskina, og montert på kåpa etterpå. Det var særlig kinkig rundt armene, hvor jeg måtte sy mest for hånd. 

Oh la la! Ferdig!


Det skal sies at det ikke er det mest nøyaktige arbeidet jeg har utført. Det viktigste her var å få det gjort sånn at jeg kan bruke kåpa i vinter. Og det kan jeg! Men når dette foret går av med pensjon blir det ny jakke, tror jeg...

Har du et yndlingsplagg som du ikke kan skilles ad med, og som du heller reparerer flere ganger? 

4 kommentarer

Ingrid Riddervold

29.aug.2010 kl.01:03

Dæ, du e døkti! Kred for reparering! Det e hippt og trendy! Sees imårra!

Hebbe Di

29.aug.2010 kl.10:55

Haha, da æ så at du va tilkneppa på det første bildet fikk æ forventninga t at du skull vreng opp kåpa i beste blotterstil! Da ska æ lov dæ at du verve nye "lesera"!

...og uansett: bra jobba! :D

Myrull

29.aug.2010 kl.11:22

Kåpa ble enda finere med det nye foret sammenlignet med det gamle. Skills!

LineogBjarte

29.aug.2010 kl.11:39

Shit, du e dyktig :)

Skriv en ny kommentar

Helene Harefrøken

Helene Harefrøken

28, Trondheim

Jeg er en nyutdannet fysioterapeut fra Trondheim. Jeg er nygift med Karl Yngve, og sammen har vi katten Sinus, som for tiden er utplassert hos snille fosterforeldre på Møre. Vi har nettopp flyttet til USA, nærmere bestemt byen Irvine som ligger i Orange County like sør for Los Angeles. Vi skal bo her i nesten et år, og det blir nok en del blogging om våre opplevelser her. Legg gjerne igjen kommentarer på bloggen, det er så koselig!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits