Ukens syprosjekt: Lappeteppe!

Dette prosjektet har jeg jobbet med i hele sommer, både hjemme og på hytta. Ikke egentlig fordi det tar lang tid, men fordi jeg har manglet dugelig symaskin eller stoff.  Nå er det endelig ferdig, og klart til å vises fram! 


Lapper må klippes opp! Noen av dere drar kanskje kjensel på stoffene fra tidligere prosjekter? jeg har sydd tre skjørt. Et mintgrønt, et rosarutet og et lilla med hvite blomster. I tillegg tok jeg med restene av et par gardiner jeg sydde opp tidligere i sommer. Å sy et lappeteppe er en fin måte å utnytte rester på! 


Prøveutlegging av lappene! Det var vind i Mostuggu da jeg holdt på med dette, så det var bare å skynde seg! Dette bildet viste seg å være praktisk når jeg skulle sy. Teppet ble en del større enn dette, så det var fint å kunne gå tilbake til bildet å se at de nye lappene jeg sydde på passet med resten. 


Det er lurt å stryke baksidene for hver søm. Kjedelig, men lurt. Da unngår man at teppet blir så krøllete!


På den fantastiske symaskina! Jeg fikk symaskin av Besta og Bestefar til bursdagen, og liker den ekstremt godt! (Jeg kan blogge ordentlig om den en dag jeg har lite annet å blogge om) Jeg kjøpte inn litt mer av det lilla stoffet til å ha på baksida. I tillegg fikk teppet en glidelås på den ene kortsiden, slik at jeg evt kan putte inni noe vattstoff eller noe annet dyneliknende, slik at teppet blir enda mer behagelig. 

Teppet prøves i hagen vår. Gresset er litt for høyt, så teppet ser litt krøllete ut. Vel, jeg gidda ikke å ta et nytt bilde denne gangen, selv om jeg egentlig er en liten perfeksjonist. Dere får tåle litt krøller! 


Jippi! Som dere ser, ble gardinrestene til en hvit kant rundt de fargede lappene. 

Hva synes du?  Og klarer du å gjette neste ukes syprosjekt? 
 

6 kommentarer

Sylvia

10.aug.2010 kl.16:14

Kjempe fint lappeteppe! Og jeg synes du skal blogge om maskinen din, for jeg har også lyst på en symaskin!

tante Tiller

10.aug.2010 kl.21:18

Flink du e Helene:) Men skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke får symaskin i bursdagsgave fra mine svigerforeldre.........gjør du?

Helene

11.aug.2010 kl.12:07

Ok, jeg skal blogge om symaskina mi snart! :) Og, tante Tiller: Jeg skjønner det heller ikke!

tubakk

08.sep.2010 kl.22:42

Kjempeflott lappeteppe. Jeg liker godt alt som er gjenbruk. Hater å kaste ting, spesielt stoffer. Da er det bra å kunne gjøre dem om til noe nytt, spennende og brukbart, slik du har gjort. Jeg har også sydd noen tepper av gamle dongeribukser og gardiner. Du kan se dem på bloggen min om du vil.

LineogBjarte

09.sep.2010 kl.00:59

Det innlegget her så jeg ikke før nå :) Men fortsatt, du er flink <3 Kan jeg bestille meg et sånt et til babyen våres når den tid kommer eller?? :)

Helene

09.sep.2010 kl.16:55

Selvsagt skal babyen deres få lappeteppe, Line! Ikke noe problem. Jeg har fortsatt masse fine rester igjen, og så kan jeg jo alltids kjøpe til litt stoff også :)

Skriv en ny kommentar

Helene Harefrøken

Helene Harefrøken

28, Trondheim

Jeg er en nyutdannet fysioterapeut fra Trondheim. Jeg er nygift med Karl Yngve, og sammen har vi katten Sinus, som for tiden er utplassert hos snille fosterforeldre på Møre. Vi har nettopp flyttet til USA, nærmere bestemt byen Irvine som ligger i Orange County like sør for Los Angeles. Vi skal bo her i nesten et år, og det blir nok en del blogging om våre opplevelser her. Legg gjerne igjen kommentarer på bloggen, det er så koselig!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits