Rosarutet full circle skirt

Jeg ble veldig inspirert av et skjørt Marièl fikk av Lene i byttegave i Syfore[i]ninga Nydelig Fin her forleden. Marièls skjørt hadde stretch i livet, men det var vanskelig å få tak i matchende stretchstoff til mitt. Dermed måtte det improviseres. Glidelås og figursydd "bole" ble løsningen. Det er viktig å gjøre det litt vanskelig for seg selv!


Først klippa jeg ut en diger sirkel. 


Deretter klippa jeg en sirkel i midten, sånn at jeg satt igjen med en "donut". Her er det viktig å måle opp rundt livet eller midja! Det gjorde ikke jeg, så det ble mer og mer klipping for å få sirkelen større. Det ble til slutt. Fikk gode tips av Ingrid til å finne ut logikken her, og til hvordan livet skulle festes til skjørtet. Tusen takk! :)


Dermed bars det til med symaskina. Besta sin, vel og merke. Min, som jeg har arvet av mamma, oppførte seg dårlig, og stod bare på stedet hvil. Man får ikke sydd mye på den måten. Snille Besta fiksa den heldigvis i dag, så nå kan neste prosjekt kanskje sys på den. Wee!


Her er livet og skjørtet sydd sammen, og glidelåsen kommet på plass. Nå syes innsving i livet.


Egentlig hadde jeg tenkt å bare brette inn kanten nederst og sy en søm der. Fant ut at skjørtet var kort nok fra før, så for å unngå flæshing av ræv fiksa jeg noen kantbånd av samme stoff og sydde på nederst. Funka bra det.


Voilá! Det ferdig resultatet! Pønta med blomst og greier. Må si jeg er fornøyd med at jeg klarte å sy et skjørt uten mønster. Det gikk med en del opprekking, en god porsjon tålmodighet og hjelp fra gode venner!


Swing it!


Rock'n Roll, baby!

10 kommentarer

Marte M. Høyland

15.jun.2010 kl.20:01

Wow! Imponert! Dritstilig :)

Solveig

15.jun.2010 kl.20:18

Hellos! Korsn klar du det der? Utrulig bra! Tar du oppdrag? Eller gir sytima?

Linda

15.jun.2010 kl.20:21

Så FLINK du er! Holder du sykurs neste syforening eller? ;)

Kristin

15.jun.2010 kl.21:10

Så utrolig fint! Skulle ønske jeg kunne, eller bare hadde inspirasjon til å sy noe sånt selv. Flink du er :)

LineogBjarte

15.jun.2010 kl.21:34

Dødskult! Du e flink! Må flire av kommentaren "flæshing av ræv" :p

Ingeborg

16.jun.2010 kl.02:26

I e 100% imponert! Gler me t smitteeffekten på torsdag ;)

Anne

16.jun.2010 kl.10:01

Tøft! Nå ble jeg inspirert her :) Hvor mye stoff trengte du, eller sagt på en annen måte, hvor stor var sirkelen?

Helene

17.jun.2010 kl.22:55

Tusen takk, folkens! Det er ikke veldig vanskelig. Bortsett fra glidelåsen da. Vet ikke om jeg skal begi meg ut på sytimer eller kurs, da jeg er kun en novise i det edle syfag. Men den som vil skal få ;) Oppdrag tør jeg ikke ta! Da må vi vente til jeg har øvd meg litt mer ja! Men takk for tilliten, Solveig :)

Dette skjørtet er ca 100 cm i diameter, Anne. Jeg vil anbefale å ta kraftig i når du måler opp sirkelen. Mye bedre å ha litt for mye, så kan du bestemme lengden etterpå.

Anneli

01.jul.2010 kl.11:16

Så stilig, Helene! :D Æ e imponert!

Tonje Kristine

11.jul.2010 kl.19:46

Hærregud, æ huss itj på sist æ vart så imponert åver nåkkå! Derre va som skapt fer dæ, å de va superfint:) (Sjøl sitt æ her me panikk fer at æ straks ska bli mor å såvidt væt fram å bak på ei nål, haha;).. Ingen tvil om at du e flink te my ferskjelli aillfaill:)

Skriv en ny kommentar

Helene Harefrøken

Helene Harefrøken

28, Trondheim

Jeg er en nyutdannet fysioterapeut fra Trondheim. Jeg er nygift med Karl Yngve, og sammen har vi katten Sinus, som for tiden er utplassert hos snille fosterforeldre på Møre. Vi har nettopp flyttet til USA, nærmere bestemt byen Irvine som ligger i Orange County like sør for Los Angeles. Vi skal bo her i nesten et år, og det blir nok en del blogging om våre opplevelser her. Legg gjerne igjen kommentarer på bloggen, det er så koselig!

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits